Zoektocht levert niets op
 

Vrijdag hebben vijf duikers van de Filippijnse kustwacht gezocht naar India Carreras (22) uit Heusden-Zolder en Kelly Smets (20) uit Nieuwerkerken. Rond 17 uur regende het zo hard dat ze met het zoeken zijn gestopt. Zaterdagochtend om 1 uur onze tijd zijn de acties voortgezet. De meisjes zijn vermist na een partijtje pootjebaden woensdag in de Agno-rivier in Dalupirip, het noorden van de Filippijnen.

De vijf duikers van de Filippijnse kustwacht vechten tegen de tijd, want de meisjes zijn al van woensdag vermist. Ze hebben vrijdag de Agno rivier van in Dalupirip, in de buurt van Itogon, doorzocht tot in Benguet. Aan de dam in San Manuel zijn ze ook in het water gedoken. Daarnaast hebben andere reddingstroepen ook nog de Agno rivier uitgekamd en is de brandweer van Baguio eveneens ingezet. Maar de grootscheepse zoektocht verloopt moeilijk omdat de rivier door het slechte weer erg wild is.

Volgens de Filippijnse krant Philstar waren er woensdag vier jongeren afgedreven, maar konden twee zich aan een rots vastklampen en zo veilig aan de kant geraken. De twee vermiste meisjes waren op dat moment niet meer te zien en zijn waarschijnlijk in de onderstroom terecht gekomen en verder meegesleurd. De andere vijf KAJ'ers komen wellicht maandag terug.

03/08/2003

Bron : Het belang van Limburg

Archief -Home