Dominiek en Leach hielpen in Filipijnen

Knokse actiegroep steunt ontwikkelingsprogramma

Na een verblijf van meer dan negen maanden in de Filipijnen zijn leraar Dominiek Segaert en zijn echtgenote Leach weer thuis. ,,Met de steungroep rond Ria Blondeel hebben wij er drie projecten kunnen steunen. Wij gaan zeker terug naar de Filipijnen,'' zegt Dominiek Segaert.

Een klein jaar geleden lieten Dominiek Segaert en zijn echtgenote Knokke-Heist achter zich. Ze wilden een jaar lesgeven in de Saint Michaels School van Papada. In de middelbare en basisschool gaf hij geschiedenis, Engels en godsdienst, alsook schrijf- en leeslessen. Met zijn sociale ingesteldheid beperkte Dominiek Segaert zijn activiteiten niet alleen tot het lesgeven. Met financiŽle steun van het thuisfront werkte hij mee aan drie projecten.

Dominiek Segaert: ,,Onze aandacht ging eerst naar de verouderde accommodatie in de bibliotheek van de school. Naast de aankoop van borden, stoelen en tafels is de boekencollectie aangevuld met literaire werken en naslagwerken. Verder steunden wij een straatkinderenproject van de Zusters Maristen in Davao. Voor dit project is heel wat huishoudmaterieel aangekocht.''

Dankbaar
,,Het is de bedoeling dat die kinderen zelfstandig gaan leven. Met de centen van het steunfonds is ook een lokaal gebouwd voor een plaatselijke jeugdvereniging.

Wat mij vooral zal bijblijven is de grote dankbaarheid van de bevolking en de gezichten van lachende kinderen. Daarnaast zijn wij het steunfonds enorm dankbaar met de schenking van 15.000 euro waardoor wij de drie projecten konden uitwerken.''

Voor Dominiek Segaert zal het zeker niet bij het ene bezoek blijven. Hij en zijn echtgenote hebben nu al plannen om terug naar het Verre Oosten te trekken.

Op vrijdag 17 oktober organiseert de steungroep Vriendschap voor de Filipijnen, in samenwerking met het Davidsfonds en Willemsfonds, een Filipijnse avond in het cultureel centrum Scharpoord.

door Norbert MINNE

02/08/2003

Bron : Het Volk

Archief - Home