Reconstructie moord op E40 op doodlopend stuk E19 in Machelen

Onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter Patrick Van Aelst vond vrijdagvoormiddag op een doodlopend stuk van de snelweg E19 in Machelen een reconstructie plaats van de moord op de E40 van vorige week woensdag. Dat vernam Belga uit betrouwbare bron.
Door de wedersamenstelling op een ongebruikt stuk snelweg te laten plaatsvinden, konden de omstandigheden van de feiten vrij goed nagebootst worden, terwijl een grote verkeershinder op de snelweg en de Brusselse ring, zoals vorige week kort na de feiten, toch kon vermeden worden. Het is vooralsnog niet duidelijk of de wedersamenstelling nieuwe gegevens over de moord aan het licht gebracht heeft.

De raadkamer van Brussel heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van Frank D. De 40-jarige ex-militair uit Roeselare schoot vorige week woensdag op de E40 in Ternat zijn Filipijnse echtgenote dood. Hij had de vrouw net afgehaald op de luchthaven. De twee leefden feitelijk gescheiden van elkaar. De volgende ochtend werd D. slapend in zijn wagen in Borchtlombeek (Roosdaal) gearresteerd.
D. vuurde zes keer naar de vrouw toen ze van de wagen, die geparkeerd stond op de pechstrook, wegliep. Het slachtoffer maakte op de snelweg rechtsomkeer en werd getroffen door vijf kogels. Het laatste projectiel werd vanop korte afstand in haar aangezicht afgevuurd. Nadien reed Frank D. weg in zijn Peugeot 309.
Dader en slachtoffer hadden twee kinderen. De vrouw die in de Filipijnen verbleef, was woensdagmorgen vanuit Manilla op Zaventem geland.

26/6/2003

Bron : http://www.hbvl.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp?id={92C302C2-9539-4A5A-A0D4-2684BE14AC97}&check=archief

Archief - Home