Ex-militair maakt vrouw af op snelweg - 12 juni 2003

Het Brusselse gerecht heeft de jacht geopend op de 40-jarige gewezen militair Frank D. uit Roeselare. Hij zou gistermiddag zijn ex-vrouw hebben doodgeschoten op de E40 in Ternat. Getuigen zagen hoe de man zijn zwaargewonde vrouw in het midden van de rijweg het genadeschot gaf. Hij zette zijn jachtgeweer tegen haar achterhoofd en haalde de trekker over.

Het slachtoffer is vermoedelijk de Filipijnse Florencia D. Dat leidt het parket onder meer af van de trouwring aan haar halsketting. Florencia was tot zes jaar geleden getrouwd met Frank D., maar keerde dan na een ruzie terug naar haar geboorteland. Het paar heeft een zoon van 12 en een dochter van 8 jaar.

De kinderen waren gisterochtend bij hun grootvader omdat Frank D. zich wilde verzoenen met zijn ex-vrouw. Florencia had aangekondigd dat ze woensdag om 10 uur zou landen op Zaventem.

Frank D. haalde haar op het afgesproken uur af aan de luchthaven. Anderhalf uur later, op de terugweg naar Roeselare, gebeurde in Ternat de onbegrijpelijke moord. Nadat de ex-militair op de pechstrook was gestopt, probeerde Florencia blootsvoets over de middenberm van de E40 te vluchten. Haar ex-man haalde meedogenloos uit met zijn jachtgeweer. Hij loste zes schoten, waarvan er vijf raak troffen.

Volgens getuigen loste Frank D. het genadeschot in koelen bloede. "IJzig kalm was hij", zegt vrachtwagenchauffeur Patrick Van de Voorde. "Geen enkel moment leek die man mij in paniek." De trucker zag hoe D. na de moord nog minstens vijf minuten aan zijn auto bleef dralen tot hij met een slakkengangetje wegreed.

Frank D. was van 1982 tot 1999 magazijnier bij de Belgische landmacht in Sijsele. Hij werd op zijn 36ste met vervroegd pensioen gestuurd omdat hij sukkelde met zijn gezondheid.

Patrick LEFELON en Herwig WILLAERT

12/06/2003

Bron : www.nieuwsblad.be

Archief - Home