Verdachte schietpartij E40 opgepakt

BORCHTLOMBEEK - De man die er van verdacht wordt gisteren op de E40 in Ternat zijn vrouw doodgeschoten te hebben, is gevat. Hij werd de afgelopen nacht om 4.30 uur opgepakt op het kerkplein van Borchtlombeek, een deelgemeente van Roosdaal. De man lag daar te slapen in zijn wagen.

Tijdens de nacht werd door de federale politie een anti-diefstalactie opgezet in de streek Ternat-Halle-Asse-Liedekerke. Om 1 uur werd daarbij op het kerkplein van Borchtlombeek een auto opgemerkt waarin een slapende man zat. Controle van de nummerplaat wees uit dat de wagen in verband met de schietpartij op de E40 geseind was.

Omdat deze opdracht buiten de opdracht van anti-diefstalactie lag en daar de man in de geseinde wagen waarschijnlijk gewapend was, werd het Speciaal Interventie-eskadron (SIE) opgeroepen. Dat kwam om 3 uur ter plaatse, zette het hele dorpsplein af en ging in observatie.

Bij het krieken van de dag uur werd de man in zijn auto overmeesterd en voor ondervraging opgepakt.

Gisteravond werd in Roeselare, in de woonst van de man, een huiszoeking gehouden. Daar werden verscheidene wapens aangetroffen.

12/06/2003

Bron : www.standaard.be

Archief - Home