Geen feest in Filipijnse feestbar

MERCHTEM - De Merchtemse postbodes Robert De Baerdemaeker en Rudi Smet, die eind januari naar de Filipijnen vertrokken voor minstens een jaar, houden hun avontuur al voor bekeken.

,,Ze willen zo snel mogelijk terugkeren naar het - veilige - Merchtem,'' weet burgemeester Eddie De Block. Hij had het duo aan de telefoon. ,,Ze kiezen liever voor veiligheid dan voor onzekerheid in de Filipijnen. Ze willen hier snel hun job opnemen.''

Tijdens hun korte verblijf op de Filipijnen zaten Robert en Rudi niet stil. Ze hebben er allebei een vrouw ontmoet. Blijkbaar meteen de ware, want ze willen beiden trouwen in Merchtem. Burgemeester De Block kreeg hiervoor zelfs al een vraag.

Robert en Rudi zijn volgens de eerste berichten bedreigd geweest toen ze hun feestbar wilden openen. Vele bars zijn er in handen malafide organisaties en die hebben het niet altijd goed voor met nieuwkomers.

Ze hadden een jaar verlof zonder wedde genomen bij De Post om hun geluk te zoeken op de Filipijnen. Ze willen ,,zo snel mogelijk terugkeren.''

Het plan van het duo zag er anders wel veelbelovend uit. Ze waren vorig jaar in oktober al eens naar de Filipijnen geweest en hadden hun oog laten vallen op een bar in Cebu. De bar zou de naam Pista Hubo of Salosalo Hubo krijgen. Dat betekent feestbar, een knipoog naar de feestgemeente Merchtem.

De postbodes zijn voorlopig niet bereikbaar, het is nog een kleine maand wachten voor het hele verhaal bekend is.

En ding moeten ze alvast niet meer doen als ze terugkomen: een vrouw zoeken. Want die komt mee. Robert is al van in 1978 brievendrager in Merchtem. Rudi al van in 2000. (JHW)

08/03/2003

Bron : Het Volk

Archief - Home